Nooit ziek zijn ≠ Een goed immuunsysteem

......

Een vrouwelijke patiënte met terugkerende borstkanker, 32 jaar oud, kwam naar onze kliniek voor een behandeling. Tijdens de initiële behandeling stelde ze een zeer interessante vraag.  

Ze zei het volgende:  

“Ik ben nooit ziek geweest, nauwelijks verkouden geweest, of een andere kwaal of ongemak ervaren. Waarom gaf u aan dat ik een onevenwichtig/slecht immuunsysteem heb?”  

Een gezond immuunsysteem beschermt ons door een barrière te creëren die voorkomt dat indringers of antigenen het lichaam binnendringen. En als er een de barrière passeert, produceert het immuunsysteem witte bloedcellen en andere chemicaliën en eiwitten die deze vreemde stoffen aanvallen en vernietigen.  

Als ik het heb over een slecht immuunsysteem, bedoel ik een onevenwichtig immuunsysteem. Een goed uitgebalanceerd immuunsysteem, is een immuunsysteem dat niet te hoog of te laag reageert op lichaamsvreemde stoffen. Het reageert correct op het verwijderen van binnendringende ziektekiemen en gemuteerde of beschadigde cellen, waaronder kankercellen. Met andere woorden, de staat van het immuunsysteem is niet noodzakelijk nauw verbonden met een van de buitenkant lijkende gezondheid of ziekte.  

Het feit dat u nauwelijks ziek werd in het verleden, heeft te maken kunnen hebben met verschillende oorzaken:  

  1. Het zou kunnen worden verklaard door het feit dat u een uitgebalanceerd immuunsysteem had om alle slechte bacteriën te doden of beschadigde cellen stilletjes te verwijderen voordat je het kon merken, of;

  2.   U had een laag reagerend immuunsysteem dat nauwelijks werd geactiveerd of dat uw immuunsysteem een hoge tolerantie had voor de lichaamsvreemde stoffen.  

In dit specifieke geval behoort deze patiënte - gezien de geschiedenis met kanker en andere bijbehorende symptomen en tekenen - tot de tweede situatie. Nooit ziek zijn staat dus niet gelijk aan een goed en uitgebalanceerd immuunsysteem. 

Een andere veel voorkomende vraag over dit onderwerp is de volgende vraag:  

“Hoe weet je dat je een goedwerkend en uitgebalanceerd immuunsysteem hebt?”  

Het immuunsysteem is erg complex. Het kan van dag tot dag snel veranderen. Het verandert voortdurend, zoals onze lichaamswarmte ook verandert. Je immuunsysteem reageert dynamisch op je directe omgeving.  

Hoe weet je of je immuunsysteem goed in balans is? Zoals eerder uitgelegd, heeft het een niet te hoge en niet te lage immuunrespons en wordt het geactiveerd door de antigenen om ze te verwijderen. Dit kan alleen als er voldoende antistoffen zijn gevormd.  

Een hoge immuunrespons wordt geassocieerd met een hogere lichaamstemperatuur en een hogere stofwisseling. U kunt symptomen voelen als: snel moe zijn, geïrriteerd voelen, gewichtsverlies, etc. Een lagere stofwisseling wordt geassocieerd met vermoeidheid, geen motivatie voelen, minder interesse hebben, gewichtstoename, etc. Soms kan het gemakkelijk schakelen.  

Om echt te weten hoe ons immuunsysteem ervoor staat, moeten we het grondig evalueren. Lichaamsbeweging kan uw immuunrespons verhogen! De zuurstof - gegenereerd door de oefening - brengt energie naar je cellen die naar je organen gaat.  

Koorts is ook een gezonde reactie van het immuunsysteem, omdat het je lichaam zuivert en ziektekiemen en antigenen verwijdert. Het wordt ook beschouwd als een oefening voor je immuunsysteem. Wanneer de koorts echter te hoog is, kan het gevaarlijk zijn. Raadpleeg daarom altijd een arts als deze te hoog is en te lang aanhoudt.  

Als je nooit ziek wordt, is dat in sommige gevallen geen goed teken. Het kan betekenen dat uw lichaam geen ziekte heeft gedetecteerd.

Contact US

Neem contact op met het Warm Medicine Center voor meer informatie over onze behandelingen en diensten. Parkeren voor de deur. Nieuwe patientregistratielink staat hieronder. http://kemi.cn-dr.com/

2 Besterdplein, Tilburg, 5014HN, Netherlands

drkemicui@gmail.com

013 785 7783; 06 41 86 13 07

Your message has been sent. Thank you!