Hoe werkt Acupunctuur?

......

Volgens de traditionele TCM-theorie brengt een acupunctuurbehandeling je levensenergie in balans die Qi wordt genoemd en door het hele lichaam stroomt via veertien verschillende energetische kanalen heen, die meridianen worden genoemd. Een harmonische en evenwichtige Qi die door de meridianen loopt, geeft aan hoe het met de gezondheid van de desbetreffende persoon is gesteld. Als er een blokkade aanwezig is in iemands Qi-stroom, kan acupunctuur worden gebruikt om de blokkade te doorbreken en de stroom terug te brengen naar een meer optimale beweging.
Neurowetenschappelijk onderzoek geeft aan dat acupunctuur werkt door het veranderen van het zenuwstelsel door behulp van fysieke stimulatie van respectievelijk specifieke, zogenaamde 'acupunten' door het hele lichaam. Het aanbrengen van acupunctuurnaalden op deze 'acupunctuurpunten', kan helpen bij het vrijkomen van neurotransmitters zoals endorfine en serotonine die helpen bij pijnverlichting en verbetering van de bloedcirculatie voor weefselherstel en -herstel.
De gebruikelijke acupunctuur bestaat uit: lichaamsacupunctuur, hoofdhuid- en ooracupunctuur, waarbij vaste en steriele naalden in verschillende 'acupunten' op het lichaam worden geplaatst. Er kan gebruikt gemaakt worden van verschillende soorten technieken, om stimulerende effecten te versterken. De gebruikelijke methoden van acupunctuur omvatten: handmatige stimulatie, elektrische en thermische stimulatie.

1. Handmatige stimulatie bestaat uit: het heen en weer draaien van de naald, de naald naar links of rechts draaien en omhoog of omlaag trekken na het inbrengen.
2. Elektrische stimulatie bestaat uit: het toedienen van verschillende elektrische stimulatie aan de naalden met verschillende intensiteiten, frequenties en golfvormen.
3. Warmtestimulatie bestaat uit: constante infrarood straling door warmtebronnen zoals een TDP-lamp, een brandende moxa-stick (een zwart gedroogd behandeld kruid) die op de bovenkant van de huid wordt geplaatst, zonder de huid aan te raken. Brandende moxa heeft korte-golf infrarood frequentie. Dit activeert je cellen en je zenuwsysteem, waardoor er een betere doorbloeding ontstaat

Contact US

Neem contact op met het Warm Medicine Center voor meer informatie over onze behandelingen en diensten. Parkeren voor de deur. Nieuwe patientregistratielink staat hieronder. http://kemi.cn-dr.com/

2 Besterdplein, Tilburg, 5014HN, Netherlands

drkemicui@gmail.com

013 785 7783; 06 41 86 13 07

Your message has been sent. Thank you!