Nieuws

Acupunctuur en Kruidentherapie voor kankerpatiënten


Dr. Kemi Cui is Doctor of Philosophy (PHD) in Neurobiologie en Integratieve Geneeskunde, hij heeft een specialisatie in Oosterse Geneeskunde (O.M.D.), hij is een gelicenseerde Acupuncturist (Lac) en oprichter van de 'International Warm Medicine Association' (I.W.M.A.).

Dr. Cui heeft 13 jaar ervaring in onderzoek naar kanker, samen met het 'Houston Methodist Research Institute' in de V.S., terwijl hij tegelijkertijd in zijn eigen kliniek veel kankerpatiënten heeft geholpen en tot op heden nog steeds helpt.

Acupunctuur is een veilige en effectieve aanvullende behandeling voor mensen met kanker die: operaties moeten ondergaan, chemotherapie, bestralingstherapie en hormoontherapie krijgen en ook voor veel voorkomende bijwerkingen na kankerbehandelingen zoals:

• Misselijkheid en braken, gerelateerd aan chemotherapie
• Opvliegers, gerelateerd aan hormoontherapie
• Lichamelijke pijn als gevolg van chemotherapie geïnduceerde perifere neuropathie (CIPN)
• Gewrichtspijn, gerelateerd aan anti hormonale-therapie (m.b.v. aromataseremmer)
• Xerostomie (droge mond), gerelateerd aan bestralingstherapie

Een onderzoek onder 302 vrouwen met borstkanker heeft uitgewezen dat acupunctuur gedurende een periode van 6 weken nuttig was bij het beheersen van een groot aantal bijkomende symptomen. Deze symptomen omvatten mentale vermoeidheid, fysieke pijn, angst en depressie.